Ruim 40 kilometer ten zuiden van Rosas vinden we de gezellige en populaire badplaats Estartit. Estartit is een vrolijk en druk bezocht toeristenoord en heeft het belangrijkste duikcentrum aan de Costa Brava. De duikers komen er voor de Illes Medes, een groep van 7 eilandjes vlak voor de kust die gekenmerkt wordt door de enorme rijkdom aan onderwaterleven.

Dim lights Embed Embed this video on your site

De nabijheid van de kust en de monding van de rivier de Ter zorgen er voor dat de Medes eilanden zich kunnen voeden met een grote hoeveelheid organische stoffen, wat bijdraagt tot het behoud van de voor deze plek kenmerkende prachtige flora en fauna. Enkele opvallende voorbeelden zijn de kolonie zeemeeuwen, het zeegras en de grote verscheidenheid aan zeekoralen.

Ook als u niet duikt, kunt u de schoonheden van de zee bewonderen vanaf de glass-bottom-boat. Estartit is behalve bij de duiker ook bij andere watersporters erg populair, u kunt er namelijk ook zeilen, windsurfen en waterskiën en natuurlijk niet te vergeten kitesurfen.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Het 6 kilometer lange, brede, langzaam aflopende strand maakt Estartit vooral geschikt voor gezinnen met kinderen. Daarnaast zijn er aan de gehele kuststrook van dit gebied diverse kleine baaitjes te vinden met kristalhelder water. Verder kunt u er heel gezellig winkelen en is er een variëteit aan restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden.

In het hoogseizoen zijn er bootverbindingen met de omringende kustplaatsen, verder is er een busverbinding met Torroella de Montgri, van waaruit u verder kunt reizen naar andere plaatsen. Excursies te voet of met de fiets:

Uitstapje naar Castel de Montgri

Dim lights Embed Embed this video on your site

  • Cala Pedrosa, Les maures, Cala Calella etc. In Torroella (6 km)
  • Prehistoriche grotten (Cau del Duc), Ermita de Sta. Catarina (14e Eeuw),
  • Kasteel van Montgri (mooi panoramazicht, 13e Eeuw).
  • Muziekfestival (juli tot en met augustus).
  • Feest van de Heilige Anna (26.7),
  • de Carme processie (16-17.07).
  • Treinstation in Flaca.